Bæredygtighed når du bestiller mad til din fest

Tænk på bæredygtighed når du bestiller en foodtruck til fest.

Bæredygtighed og foodtruck til fest

Som i mange andre elementer i vores liv tænker vi på, hvordan vi kan inkorporerer bæredygtighed til vores fester. Når du bestiller en foodtruck til fest, så kan dette selvfølgelig også være en af de store spørgsmål. Hvordan bibeholder du en bæredygtig agenda til din næste fest? Hvor meget udleder en foodtruck i forhold til almindelig catering?

Det første som man skal tænke på når man vælger imellem bæredygtige alternativer er selvfølgelig, hvilke forskellige muligheder man har. Her kan man vælge imellem spændet af udledning fra de forskellige typer af fester. Hvad er det mest bæredygtige valg og valg er det mindst bæredygtige valg? Når du skal holde en fest, så kan det mest bæredygtige valg selvfølgelig være slet ikke at holde en fest og det mindst bæredygtige valg kunne være at flyve dine gæster på tværs af atlanten og spise en række retter med kød fra en foodtruck til festen, som er kørt fra Argentina til New York.

 

Du behøver selvfølgelig ikke at tænke i disse ekstremer, men det er vigtigt at holde gøre sig en overvejelse, om hvor ekstrem man har lyst til at være i forhold til planlægningen af sin fest. Der er en lang række af faktorer, som skal balanceres i forhold til, hvilke type mad gæsterne kan lide, hvor meget kød der skal spises, hvilke type service der skal bruge osv.

Ifølge os kan en foodtruck til fest være et godt alternativ som en bæredygtig leverandør af mad til en fest. En foodtruck udleder selvfølgelig CO2 ved kørsel til festen, men det samme gør alle andre former for leverandør af mad til fester. En foodtruck køber til gengæld ofte stort ind til et centralt sted, så dette sparer ture til f. eks. supermarkeder, hvis man selv ønsker at holde festen.

 

En foodtruck til fest har eget service med, hvilket både kan være et minus eller et plus. Hvis foodtruck har service med, som er genanvendeligt, så kan dette være et stort plus, men hvis servicen er engangsemballage, så vil dette være en større belastning for miljøjet – næsten uafhængig af, hvorvidt den er bionedbrydelig eller ej. Foodtruck til fest er derfor det rigtige valg, hvis foodtrucken selv har foretaget de rigtige valg på forhånd med hensyn til bæredygtighed.

 

Bestiler du en foodtruck til fest, så hold dig ikke tilbage fra at spørge leverandøren om, hvordan de inkorporerer bæredygtighed i deres koncept og drift.