Program på Blandede bolcher scenen


Kl. 10.30 – 11.30
Er der plads til danske børne- og ungdomsfilm?​
Arr Folkemøde Møn 
Vi har en lang dansk tradition for børne- og ungdomsfilm af høj kvalitet. Er der fortsat brug for det og kan danske film konkurrere med de udenlandske serier og film? Er danske børn og unge blevet medieforbrugere, som vælger at bruge youtube, netflix og andre kanaler, hvor de ovenikøbet lærer at tale engelsk fra vuggestuealderen?

Debattører: Lotte Svendsen (instruktør), Ulrich Breuning (instruktør), Rumle Hammerich (instruktør).
Ordstyrer: Meta Louise Foldager Sørensen
 
 
Kl. 11.30 - 12.30
Hvor længe overlever den fælles folkeskole?
arr. Folkemøde Møn
Flere og flere fravælger folkeskolen, som i store dele af landet ikke længere kan betragtes som det naturlige førstevalg. Hvis vi vil bevare den fælles skole som det reelle førstevalg, må vi handle nu.
Eller hvad er det vi ønsker? Hvor er Danmark på vej hen i forhold til valg af skole til deres børn?

Debattører: Brigitte Klintskov Jerkel (C), Jeanette Sjøberg (DLF)Per B Christenen (kommisions formand) Birgit Lise Andersen (Skoleleder), Pernille Rosenkrantz-Theil (MF -S). Ordstyrer: Bendt W Jeppesen
 
 
Kl 13.00 - 13.45
"Hvis jeg havde 90 mandater"
arr. SF
Debattører: Anne Valentina Berthelsen (Folketingskandidat SF), Morten Dahlin (Folketingskandidat V)
 

​kl. 14.05 - 15.00
Kvinde kend din plads
arr. Folkemøde Møn
Kvinder er veluddannede som aldrig før og klarer sig bedre end mænd i uddannelsessystemet. Men samfundet går alt for ofte glip af deres viden og talent som ledere. Hvorfor? Er det fordi, vi for ofte tænker, at mænd er ledere? Er det fordi, mandlige topledere bliver begejstrede for kandidater, der ligner dem selv? Eller er virksomhedernes indsats for at tiltrække flere kvinder som ledere utilstrækkelig. Skal der være kvoteordninger?

Debattører: Marianne Vind (HK - privat næstformand), Anne Valentina Berthelsen (FT-kandidat SF), Steffen Steffensen (Erhversleder), Dorte Gro (Iværksætter)
Ordstyrer: Marianne Brun
 
 
Kl. 15.00 - 15.50​
Er det overhovedet muligt at føre realpolitik og indgå brede forlig i et valgår?
arr. Folkemøde Møn
David Trads (Politisk kommentator), Peter Mogensen (politisk kommentator), Marcus Rubin (Politiken). Ordstyrer: Kaare Dybvad