Program på Blandede Bolcher Scenen

Debatterne på Blandede Bolcher


Fredag

Kl. 9.30 – 10.30
Cybersikkerhed
Arr: Folk&Sikkerhed
Store udfordringer med IT sikkerhedProblemerne og udfordringerne for unge og voksne er store. De voksne kan være for naive og de unge kan ikke se konsekvenserne for deres IT adfærd. Det samme gælder for nationerne, som har en meget forskellige IT politik afhængig af økonomi og teknologisk udvikling. Også her kan man tale om naivitet og manglende forståelse for konsekvenser.
IT-eksperten Peter Kruse tager debatten både fredag med de unge og lørdag med de voksne. Peter Kruse er en af de mest citerede IT eksperter i Danmark og en af de mest synlige i Europa.
Debattør: Peter Kruse
 

kl. 10.45-11.45
Crip Perspektiver ... med et glimt i øjet
Arr. Dansk Handicap
Det der er sjovt og også lidt pinligt – helt som alle unge kender det. Sigrid og Jacob giver Crip Perspektiver på nogle af de akavede spørgsmål, som unge mennesker med handicap møder fx Hvordan har du sex? Hvor er det flot, at du er her! Har du overvejet selvmord?
Sigrid Netteberg er cand. i Kommunikation og Socialvidenskab og ansat i et hjælperfirma. Sigrid er spastisk lammet – har cerebral parese (CP).
Jacob er journalist og komiker og kendt fra Det Røde Kapel og har lavet filmen ”Naturens uorden”. Nyligt har Jacob været medvært i P1 ”Min forbandede stemme”. Jacob har cerebral parese (CP). Du mødte måske Jacob til ungedagen Folkemøde Møn sidste år, hvor emnet var ungdomsserien SKAM.
Debattører: Sigrid Netteberg + Jacob Nossell (journalist og komiker)
 

kl. 13.30 - 14.30 
Debat med Christian Friis Bach
Arr: Folkemøde MønChristian Friis Bach er generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp og mødes på Folkemøde Møn med tre ungdomspolitikere, 
Kira Peter-Hansen (SFU), Sigrid Friis Proschowsky (RU) og Casper Pedersen (VU).

Emnet er "Fremtidens største udfordringer - skal de unge rydde op efter os andre?"

 

kl. 15.15 - 16.05
Gør det lovligt! 
Debat om legalisering af hash
arr. Folkemøde Møn 
Gennem hele menneskets historie er der blevet brugt euforiserende stoffer og alligevel bruger vi i dag oceaner af ressourcer på at bekæmpe det.
Er det klogt? Hvad skete der hvis vi afkriminaliseret de mennesker og gjorde hash og stoffer lovlig? Lad staten stå for salget og tjene pengene - som igen bruges til at hjælpe dem der blev afhængige.

Men er det statens opgave at give folket det de vil have, når nu vi ved hash og stoffer er meget sundhedsskadeligt og afhængigheds risikoen er meget stor.
Debattører: Kim Kliver (Politiinspektør), Henrik Rindom (psykiater og overlæge), Zenia Stampe (R)
Ordstyrer: Martin Graff
 

 

16.05-17.00
”Kan alle blive en del af foreningsfællesskabet” 
arr. Folkemøde Møn 
”Kan alle blive en del af foreningsfællesskabet”
Hvordan påvirker fællesskaber vores sundhed og trivsel? Vil det være en god samfundsinvestering at gå den vej og på hvilke andre velfærdsområder kunne lokale fællesskaber også nyttiggøres?
 Er det foreningernes opgave at skabe sammenhængskraft og fremme social integration og hvor åben er foreningsfællesskabet egentligt
Kan foreningsidrætten yde en ekstra indsats, da det er en af de områder vi hylder for dens sociale kvaliteter og værdier.
Debattører: Morten Stig Christensen (generaldirektør Dansk Håndbold Union) , Heino Knudsen (Regionsrådsformand og håndboldspiller). Mikael Smed (Borgmester i Vordingborg).
Ordstyrer: Morten Brandt