Program på Folkemøde Scenen

Debatterne på Folkemøde Scenen


Fredag

Kl. 9.30 – 10.30  
Europamester i Demokrati
Quiz – hvem bliver europamester i demokrati? To hold dyster om titlen – hvem vinder? De unge eller de gamle?
Arr. Vi vil Europa
Debattører: Anne Mette Vestergaard (Europa-Parlamentet i Danmark), Stina Soewarta (Europa-Kommissionen i Danmark) Christiane Miβlbeck-Winberg (Dansk Arbejdsgiverforening), Casper Pedersen (VU) Kira Peter-Hansen (SFU), Johan Thostrup (Næstformand Europæisk Ungdom)
 

kl. 10.45 - 11.45
Vores EU: Hvad skal det ku’?​
Arr. Vi vil Europa
Debattører: Stina Soewarta (Europa-Kommissionen i Danmark), Christiane Misslbeck-Winberg (Dansk Arbejdsgiverforening), Linea Søgaard Lidell (Venstre, Kandidat til Europa-Parlamentet), Kira Peter-Hansen (SFU, Kandidat til Europa-Parlamentet), Kathrine Olldag (Radikale Venstre, MF kandidat: Storkreds Sjælland, opstillet i Ringsted, Sorø, Holbæk og Vordingborg kommuner), Anne Mette Vestergaard (Europa-Parlamentet i Danmark), Joan Kragh (Alternativet i Guldborgsund, Kandidat til Europa-Parlamentet).
 

kl. 11.45 - 12.45
Sugardating VS. Gråzoneprostitution​
Arr. LivaRehab

Vi ser et fremtrædende problem i samfundet i dag, hvor ungdommen vokser op i en performancekultur, hvor det gælder om at mestre alt. Samtidig er der en voksende ensomhed blandt de unge, og når disse to faktorer kombineres med social udsathed (som er særligt repræsenteret i Sydsjælland), kan det have alvorlige konsekvenser. Derfor vil LivaRehab gerne sætte fokus på kropslig selvbestemmelse, seksuel sundhed og de unges rettighed til at sige nej.
Debattører: Rebekka Mahler (KVINFO), Flora Ghosh (Direktør LivaRehab), Annelise Murakami (Udviklingchef LivaRehab)

kl. 13.00 - 14.00  
Hvad betyder præstationskulturen for elevernes trivsel?
Arr. Folkemøde Møn 
Har vi skabt en præstationskultur, der skaber mistrivsel hos børn og unge, og hvad er skolens rolle?

Er det et problem at jage den bedste udgave af sig selv? At ville blive bedre og præstere godt? Undersøgelser viser, at antallet af børn og unge, som oplever mental mistrivsel, er stigende. Man kan spørge sig selv, om årsagen til stigende mistrivsel er præstationskulturens store fokus på måling og test.

De unge beskriver en kultur, hvor konkurrence og karakterer har taget fokus fra læringsprocessen. En kultur, hvor det ikke længere er legalt at fejle, og hvor frygten for at sige noget forkert forhindrer eleverne i at deltage.

Debattører: Jacob Mark (SF). Jeanette Sjøberg (DLF), Ann Descroix (ZBC), Laura Lindal (LA). Ordstyrer: Klaus Michael Jensen
 

15.15 - 16.05
“Løgn og latin”​
En debat om Fake News
arr. Folkemøde Møn 
Engang hed det “løgn og latin”, når et medie bragte en usand historie - nu hedder det “Fake news”
Informationer kan bruges til så mange ting - en af dem er at vende indholdet på hovedet, så det passer ind i en helt anden dagsorden, og så det får en langt højere underholdningsværdi end oprindeligt tilsigtet. Fake news optræder ikke kun i USA - det brager løs omkring os og påvirker vores opfattelse af omverdenen og hinanden.

Er der noget tilbage vi kan stole på. Hvordan kender vi forskel på information og underholdning i verden der vil underholdes? Det spørg vi en række mediefolk om

Debattører: Mads Raagaard (Producer - DR), Bente Johannessen (chefredaktør Sjællandske Medier ) m.fl.
 

16.05 - 17.00
Højskolesangbogen med Vibeke og Klaus 
Syng med Klaus da Cunha og Vibeke Grønbæk